Dünya Engelliler Haftası “Bugün ENGELSİZSİNİZ Peki Yarın” Semineri


Engelliler haftasına özel…

Engellileri konuştular

“Ailemde engelli bireyler var”

Dünya Engelliler Haftası’na özel etkinlik

Engelsiz Yaşam Vakfı, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle Bahçelievlerin Aktif Anneleri ve Era Kolejleri ile birlikte bu haftaya özel “Bugün Engelsizsiniz Peki Yarın!” adlı panel düzenleyerek engelli bireylerin sorunlarını öğrenciler ve engelli yakınlarıyla birlikte konuştular. Panele konuşmacı olarak katılan sanatçı yılmaz Morgül “Benim de ailemde engelli bireyler var. On dört yaşındaki yeğenim ve teyzem engelli. Bende bir engelli adayıyım” dedi.

Dünya Engelliler Haftası’na özel olarak Engelsiz Yaşam Vakfı, Bahçelievlerin Aktif Anneleri ve Era Kolejleri ile birlikte engelli bireyleri ve sorunlarını konuşmak üzere bir etkinlikte öğrenciler ve engelli yakınlarıyla bir araya geldiler. Tayyar Işıksaçan’nın moderatörlük yaptığı, sanatçı Yılmaz Morgül’ün yanı sıra Engelsiz Yaşam Vakfı başkan vekili avukat Edip Önder ve rehabilitasyon merkezi sahibesi özel eğitim uzmanı Ülger Yaman konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmaların ardından Era Koleji öğrencilerinin ve engelli yakınlarının sorularını cevaplandıran konuşmacılar etkinliğin önemini belirterek bu tür buluşmaların daha sık yapılmasını istediler. Panelin finalinde ise Yılmaz Morgül öğrenciler ile birlikte sahnede şarkılar söylediler.

Kim ne dedi?

Engelsiz Yaşam Vakfı başkan vekili avukat Edip Önder konuşmasında “Engelli bireylere parasal yardım yaparak engellerini ortadan kaldıramayız. Onları üretim yapan bireyler olarak topluma kazandırmalıyız. Onların mücadele azmine sevgi ve saygı göstermeliyiz. Sporda sanatta iş hayatında çok başarılı kişiler var” dedi.

Özel Eğitim Uzmanı Ülger Yaman “Konuşamayan, yürüyemeyen ve göremeyen insanlara imkanlar yaratılamıyorsa maalesef asıl o zaman engelli oluyorlar. Engellilere karşı bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Dünya herkes için rengarenk bir yer bunu unutmayalım” dedi.

Yılmaz Morgül ise konuşmasında “Benim de ailemde engelli bireyler var. On dört yaşındaki yeğenim ve teyzem engellidir. Eğitimli insanlar olmalıyız, bu konuda cahil olamayız. Kan uyuşmazlığı ve akraba evlilikleri olmamalı. Bu durumlar bile bile engelli bireyler yaratıyor. Evlilik öncesi testler mutlaka yapılmalı” dedi.