Hot Döner ve Yılmaz Morgül’den 12 Tekerlekli Sandalye Bağışı


Engelsiz Yaşam Vakfı’nın gönüllüsü olarak çalışan Yılmaz Morgül kendisinin ve Hot Döner’in bağışlarıyla satın alının akülü ve aküsüz tekerlerli sandalyeleri engellilere eliyle teslim etti. Beykoz Engelliler Derneği’ne teslim edilen tekerlekli sandalyelerin teslim töreninde konuşan Yılmaz Morgül “Bugüne kadar ücretli veya ücretsiz verdiğim konserlerden engelliler için tekerlekli sandalye bağışladı topladım. Önümüzdeki yıl hedefim 10 bin tekerlekli sandalye sayısına ulaşmak olacak. Bağışçılardan toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı seviyorum. Ben engellilerin Robin Hood’uyum” dedi.

Engelsiz Yaşam Vakfı’nın Levent’deki merkezinde düzenlenen törenle toplam on iki adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Beykoz Engelliler Derneği’ne teslim edildi. Yılmaz Morgül’ün bir adet akülü ve beş adet manuel tekerlekli sandalyesi ile yetmiş şubesi olan Hot Döner markasının sahibesi Esin Yükseközcan’nın bağışı olan dört adet akülü ve iki adet manuel tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engellilerin yüzünü güldürdü. 20 ile 65 yaş arasındaki ve yüzde elli ile yüzde doksan sekiz engeli olan kadın ve erkek kişilere teslim edilen tekerlekli sandalyeler için vakfı merkezine gelen Yılmaz Morgül, bu konuda oldukça da iddialı konuştu. Verdiği konserlerde bağışçılardan topladığı sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirten sanatçı “Bugüne kadar ücretli veya ücretsiz verdiğim konserlerden engelliler için tekerlekli sandalye bağışladı topladım. Önümüzdeki yıl hedefim 10 bin tekerlekli sandalye sayısına ulaşmak olacak. Bağışçılardan toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı seviyorum. Ben engellilerin Robin Hood’uyum” dedi.

Tekerlekli sandalyelerin teslim törenine Hot Döner sahibesi Esin Yükseközcan, Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan, hayırsever sanatçı Yılmaz Morgül, Engelsiz Yaşam Vakfı’nın Anadolu yakası temsilcisi sanatçı Hilal Özdemir, Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Bşk. Meltem Kaya ile vakıf yönetim kurulu üyeleri Şeniz Ulusoy, Arif Işık ve Tüm Şehit Çocukları Yardımlaşma Derneği Başkanı Meltem Kaya katıldılar.