Müzayede "Acılar Paylaştıkça Azalır" Ünlü Antikacı Uğur Batur ev sahipliğinde


Müzayede geliri engelli ve okul çocuklarına

Fatih Terim’in imzalı formasına 100 bin lira

Müzayede geliri İstanbul’daki okul çocukları ile engelli çocukların depremle ilgili eğitimlerine harcanacak. Engelsiz Yaşam Vakfı ve ünlü müzayedeci Uğur Batur’un işbirliğiyle “Acılar Paylaştıkça Azalır” adlı etkinlikte düzenlenen müzayede büyük ilgi gördü. Çok sayıda antika kıymetli parçanın satışa sunulduğu müzayede de Fatih Terim’in imzalı 5 numaralı forması yüz bin liraya alıcı bulur iken, Atatürk portresi tablo kırk bin liraya, Hüsnü Şenlendirici’nin klarneti ise on bin liraya satıldı. Müzayededen elde edilen gelir, İstanbul’daki okul çocukları ile engelli çocukların depremle ilgili eğitimlerine harcanacak.

Engelsiz Yaşam Vakfı ile “Uğur Antik” müzayede evinin sahibi Uğur Batur işbirliğiyle pazar akşamı Sarıyer’deki SixSenses Kocataş Mansions İstanbul’da düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı müzayede büyük ilgi gördü. İstanbul’daki olası depreme karşı okul çocukları ile engelli çocukların deprem eğitimi yararına düzenlenen “Acılar Paylaştıkça Azalır” adlı etkinliğe cemiyet hayatı ve iş dünyasından pek çok davetli katıldı. Sanatçı Yılmaz Morgül ve Hilal Özdemir’in yanı sıra cemiyet hayatından Zafer Murat Mermer eşi mimar Merve Mermer, Aslı ve Özcan Aydın, Benan Kurtuluş Sanaç, Menekşe Kankavi, Yalçın ve Nuray Zamur, Kerem Tuncalı, Kadriye Olgar gibi isimlerin katıldıkları davette birbirinden kıymetli antika eşyalar satışa sunuldu.

Fatih Terim imzalı GS formasını Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi satın aldı...

Fatih Terim’in avukatı Candaş Gürol tarafından müzayedeye getirilen ve Fatih Terim’in özel olarak imzaladığı “5” numaralı Galatasaray forması yüz bin liraya alıcı buldu. Fatih Terim imzalı formayı Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi de olan mimar Merve Mermer satın aldı. Yılmaz Morgül’ün müzayede de sergilediği Atatürk tablosunu iş insanı MeneşkeKankavi kırk bin liraya satın alınırken, ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici’ye ait özel klarneti ise on bin liraya iş insanı Kerem Tuncalı satın aldı.

Engelliler için on altı tane akülü tekerlekli sandalye bağışı...

Geceye katılan davetliler müzayedeye büyük ilgi gösterirken aynı zamanda Engelsiz Yaşam Vakfı’na da engelliler için bağışlarda bulundular. İleri derecede engeli olan ve sadece akülü tekerlekli sandalye kullanabilen engelliler için yirmi adet akülü tekerlekli sandalye bağışı yapıldı. Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinden olan Aslı Aydın beş adet, eşi Özcan Aydın beş adet, Kadriye Olgar beş adet ve Kerem Tuncalı bir adet akülü tekerlekli sandalye bağışı yaparak toplam on altı adet akülü sandalye bağışı yapıldı. Engelsiz Yaşam Vakfı başkanı Atilla Kaplakarslan “Harika bir gece oldu. Hem olası İstanbul depremi için çocuklarımızın eğitimleri, hem de engelli bireylerimiz için çok güzel bağışlar topladık. Ülkemizin güzel insanları ile gerçekten acılar paylaşıldıkça azalıyor. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.


1 1 1 1 1 1